Η απόσταση μεταξύ δύο ατόμων στο Facebook είναι 4 άτομα

Ο "βαθμός διαχωρισμού" δεν είναι νέα ορολογία. Ο Ούγγρος συγγραφέας Frigyes Karinthy, το 1929, διατύπωσε την άποψη πως οποιοιδήποτε άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη συνδέονται μεταξύ τους αν μεσολαβήσουν μόνο 6 άτομα.

Η θεωρία του "6 degrees of separation" έγινε ταινία και παιχνίδι. Στόχος του παιχνιδιού είναι να συνδέσουν οι παίκτες έναν τυχαίο ηθοποιό με τον ηθοποιό Κevin Bacon, χρησιμοποιώντας άλλους ηθοποιούς ως ενωτικούς "κρίκους". Δηλαδή, μέσω της διαδοχικής συνεργασίας σε ταινίες ενός ηθοποιού με έναν άλλο, και μετά στον επόμενο κτλ, οι παίκτες καταλήγουν πάντα στον Kevin Bacon, έχοντας αναφέρει μόνο 6 ηθοποιούς.

 

Υπάρχουν πρίγκιπες;

Γράφει η Μαριάννα Τεγογιάννη

Πολλές φορές αναρωτιέμαι ποιος και πως είναι ο κόσμος που μας περιβάλλει.. Οφείλω να ομολογήσω πάντως πως έχει διάφορες γεύσεις.. ξινός, πικρός, γλυκός, άνοστος... και ο καθένας μας επιλέγει σαν σε χωνάκι παγωτό.

Κάποτε διαβάζοντας για πρώτη φορά το εξαιρετικό βιβλίο του Σαιντ-Εξυπερύ, πίστεψα στις νεράιδες, στα ξωτικά, στις κακές μάγισσες, στροβιλιζόμενη στο παραμύθι που είχα φτιάξει, με ήρωες της πραγματικής μου ζωής. Όμως δεν μου ήταν αρκετό, κάτι έλειπε. Έλειπε, η μυρωδιά, η αφή. Θεωρούσα πως θα μοσχοβολούσε μέντα το μεταξωτό μου σύννεφο, αλλά αποδείχτηκε πως ήταν ξερή λινάτσα.

 

Τα ψέματα που λέμε όλοι (Μέρος 2ο)

Όταν ήμασταν παιδιά, μόλις λέγαμε κανένα ψεματάκι, η μαμά μάς έβαζε πιπέρι στο στόμα και μας παραμύθιαζε (με ένα ψέμα) πως θα γίνουμε σαν τον Πινόκιο.

Διαβάστε τα συνηθέστερα ψέματα που λέμε ως ενήλικες!

"Έχω πονοκέφαλο": Το ψέμα αυτό είναι συνήθως γένους θηλυκού. Η γυναίκα που το λέει δεν αποφεύγει μόνο το σεξ, αλλά κάνει κοπάνα από τη δουλειά ή αποφεύγει ένα βαρετό καφέ με μια φίλη.

 

Τα ψέματα που λέμε όλοι (Μέρος 1ο)

Όταν ήμασταν παιδιά, μόλις λέγαμε κανένα ψεματάκι, η μαμά μάς έβαζε πιπέρι στο στόμα και μας παραμύθιαζε (με ένα ψέμα) πως θα γίνουμε σαν τον Πινόκιο.

Τώρα που μεγαλώσαμε, υπάρχουν κάποια ψέματα, τα ψέματα των "μεγάλων", που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε με τίποτα...

"Από Δευτέρα δίαιτα" : Με το που λέμε αυτή τη φράση, ο περίγυρός μας αρχίζει να γελά και να μας αμφισβητεί. Είναι ψέμα φυσικά πως θα κάνουμε δίαιτα γιατί πάντα υπάρχει η επόμενη Δευτέρα!

 

Γιατί ο τέλειος άνδρας είναι δυσεύρετος;

Το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο δημοσίευσε πρόσφατα μία έρευνα σχετικά με τις απαιτήσεις που έχουν οι γυναίκες από τους άνδρες. Γενικά, όσο υψηλότερο είναι το μορφωτικό επίπεδο των γυναικών, τόσο περισσότερες απαιτήσεις έχουν από τους άνδρες που επιλέγουν.

Τα στοιχεία που συνιστούν τον τέλειο άνδρα είναι:

1) Μόρφωση. Κάθε γυναίκα γοητεύεται από έναν άνδρα που απαντά στις απορίες της!

 

Τι σημαίνει η στάση που κοιμάστε;

Η στάση που κοιμούνται τα ζευγάρια αποκαλύπτει την ποιότητα της σχέσης!

1) Η γυναίκα είναι σε εμβρυική στάση και ο άνδρας την αγκαλιάζει.

Ο άνδρας δείχνει προστατευτική διάθεση απέναντι στη γυναίκα. Οι ρόλοι είναι παραδοσιακοί και η σχέση πλήρης και ισορροπημένη.

 

Page 1 of 2

«StartPrev12NextEnd»
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.