Ολίγον από Βλαχομπαρόκ, με μεγάλη μου τιμή!

Γράφει η Μαριλένα Παππά

Τον τελευταίο καιρό νιώθω ότι έχουμε κηρύξει εμφύλιο σ' αυτή τη Χώρα.
Δήθεν ψευτοδιανοούμενοι εναντίον βλαχομπαρόκ πραγματικότητας, αριστεροί εναντίον δεξιών, δεξιοί εναντίον αριστερών, Χρυσαυγίτες εναντίον διαφορετικών, Σύριζα εναντίον όλων.
Ως και ο εαυτός μου πια κήρυξε εμφύλιο και διχάζεται κάπου ανάμεσα στις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη που παρακολούθησα το Σάββατο και στο Δημήτρη Κόκκοτα του ΟΑΚΑ, χθες, στα straight μπαράκια της Πανόρμου την Παρασκευή και το gay καφέ της Κυριακάτικής μου βόλτας με τον Κωστή! Δεν κατάλαβα ποτέ τι σημαίνει έντεχνο αλήθεια. Τι σημαίνει straight και λοξό. Τι σημαίνει αριστερός και δεξιός και βλαχομπαρόκ και κουλτουριάρης.

Εγώ πάντα, σε όλους τους χώρους, βλέπω σπουδαίους (και όχι τόσο) Έλληνες.

 

Όλα αυτά ήθελα να πω χθες στη Σόφι και το Γιώργο στον καθιερωμένο μας καφέ, αλλά μπροστά στη θέα του cheesecake τα λόγια πέτρωσαν στο στόμα μου και το μόνο που μπορούσε να βγει ήταν μία άναρθρη κραυγή, σχεδόν μουγκανητό!!!

Και τότε άρχισα να σκέφτομαι (η ζάχαρη πάντα μου κάνει καλό), το cheesecake που παρήγγειλα την Κυριακή σε  γνωστό gay καφέ των Αθηνών.

Τι κι αν δεν τους είχε δέσει η κρέμα με τη σαντιγύ, τι κι αν το αφήσαμε όλο με τον Κωστή, το cheesecake σε όποιο μέρος κι αν το φας με όποια παραλλαγή, όσο απαίσιο κι αν είναι θα παραμένει πάντα cheesecake.

Αυτή η σκέψη σχεδόν με ανακούφισε. Στ' αλήθεια είχα αρχίσει να αισθάνομαι διχασμένη ανάμεσα στο Θηβαίο και τον Καρρά!

Κι όταν άρχισε η χθεσινή συναυλία στο ΟΑΚΑ, ξέχασα και τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη που τόσο σπουδαία έπαιξε το ρόλο της Πραξαγόρα στις Εκκλησιάζουσες και το Θηβαίο που άκουγα στ' ακουστικά μου και παρασύρθηκα κι εγώ από τις Ευαισθησίες της Καιτούλας!!

Και να 'σου μέχρι τη μία να κωλοχτυπιόμαστε σαν τα χαζά με τη Σο!!

Όπως τότε πριν 15 χρόνια, που μαδάγαμε τις μαργαρίτες, που φύτρωναν στο χωματένιο, άνω προαύλιο του δημοτικού μας και τραγουδούσαμε το ομότιτλο χιτ της Άντζελας!

Στ' αλήθεια χάρηκα που μερικά πράγματα δεν άλλαξαν ανά τα χρόνια, τι κι αν για χθες το βράδυ ήμουν κι εγώ ολίγον από βλαχομπαρόκ...

(Με μεγάλη μου τιμή)

 

 

Μαριλένα Παππά

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Gay friendly

 


Ο πρώτος ζεστός καφές της πόλης

 

 


Εραστές της τέχνης

 

 

 

 

Ψυχών φτερουγίσματα

 

 

Photo by Capture Queen

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.