Τα Ρω του Έρωτα και κάτι παραπάνω

Γράφει η Μαριάννα Τεγογιάννη

Πλησιάζει η γιορτή της αγάπης… Τώρα, γιατί θα πρέπει να αγαπάμε και να ερωτευόμαστε περισσότερο εκείνη την συγκεκριμένη ημέρα, ποτέ δεν το κατάλαβα. Εγώ σπάω το κατεστημένο και θα μιλήσω σήμερα γι’ αυτό το θείο δώρο και συναίσθημα, που από την στιγμή που μας κατακλύζει γινόμαστε αυτό που θα θέλαμε να ήμασταν. Άνθρωποι που ακροβατούν σε πουπουλένια ροζ συννεφάκια, με ένα μόνιμο χαμόγελο, έτοιμοι να σου χαρίσουν ολόκληρο τον κόσμο, αρκεί να τους μοιράσεις ένα γλυκό νεύμα.

Φανταστείτε πόσο διαφορετική θα μπορούσε να γίνει η ζωή μας και η καθημερινότητά μας, εάν καταφέρναμε να καλλιεργήσουμε στις καρδιές μας τη μονιμότητα της 14 Φλεβάρη... Πόσο πολύ θα ακτινοβολούσαν τα πρόσωπά μας, πόσο πιο ζεστή θα γινόταν η αγκαλιά μας, πόσο πιο μελωμένο το κάθε μας φιλί.

Το φανταστήκατε; Τώρα φανταστείτε το αντίθετο. Τον αντικατοπτρισμό μας μέσα από το απόλυτο κενό. Τα επιφανειακά και ξύλινα χαμόγελα που σκορπάμε δεξιά και αριστερά χωρίς νόημα. Τη καταδίκη να αναρριχηθούμε σε αξιώματα που δεν μας ταιριάζουν καθόλου μόνο και μόνο για να ανήκουμε κάπου, χάνοντας έτσι τη μοναδικότητά μας. Τη παγωμένη χειραψία του συναδέλφου μας, για την επερχόμενη προαγωγή μας. Το κυνικό χαμόγελο του γείτονά μας για τον όμορφο κήπο μας. Το τυπικό, αναγκαστικό τηλεφώνημά μας σε κάποιον "χρήσιμο γνωστό" για "Χρόνια Πολλά".

Απογοητευτήκατε έτσι; Και όμως τρέχουμε με τόσο μεγάλες ταχύτητες για να τα προλάβουμε όλα που ξεχνάμε το βασικό. ΝΑ ΖΟΥΜΕ! Αληθινά και όχι ουτοπικά. Να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Να κοιτάμε τον άλλο στα μάτια όταν μας μιλάει, να αφουγκραζόμαστε τον ειρμό των σκέψεών του, να συντονιζόμαστε στους χτύπους της καρδιάς μας, να χορεύουμε στη δίνη των συναισθημάτων μας ανιδιοτελώς. Χωρίς αντάλλαγμα. Ένας σοφός κάποτε έγραψε: "Όσο περισσότερο απαιτούμε αγάπη τόσο περισσότερο μας ξεφεύγει. Καμιά ικεσία, υπόσχεση, διαπραγμάτευση, μαλαγανιά ή απειλή δεν είναι ικανή να μας εξασφαλίσει την αγάπη. Την αληθινή αγάπη μπορούμε μόνο να την κερδίσουμε."

Έτσι είναι.

Δοκιμάστε το σ’ αγαπώ σε όλες του τις εκφάνσεις. Χαμογελάστε. Διεκδικήστε. Δοθείτε. Εμπιστευτείτε. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας διαλύσει εάν εμείς πρώτοι δεν το επιτρέψουμε…

 

 

Μαριάννα Τεγογιάννη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Παιχνίδια της βροχής

 

 

Η στατιστική του έρωτα

 

 

 


Έρωτας είναι...

 

 

Η ιστορία του τυφλού έρωτα

 

 

Photo by rkramer62

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.