Παιχνίδια της βροχής

Γράφει η Μαριάννα Τεγογιάννη

Δώδεκα και τέταρτο και είμαι ήδη στο δρόμο προς το σχολείο. Φορτώνω τσάντες, ομπρέλες, μπουφάν και μουσκεμένες από ιδρώτα φανέλες και μπαίνουμε στο αυτοκίνητο. Ξεκινάω. Ο αέρας μυρίζει βροχή. Τα σύννεφα, απειλούν όποιον βρεθεί στο δρόμο τους, και από το πίσω κάθισμα πέφτει η ιδέα.. "καιρός για καινούργια στολίδια!!’’. Κάτι με τσιμπάει μέσα μου, να ακολουθήσω την παιδική αφέλεια και να παρασυρθώ, στις χιλιάδες πολύχρωμες μπάλες, στους φωτεινούς ΑγιοΒασίληδες, και στα καταπράσινα έλατα, που περιμένουν με ανυπομονησία, κάποιο χαμόγελο με γυαλισμένα μάτια από ευτυχία να τα αγοράσει.

Λίγο πριν φτάσουμε στο κατάστημα, μας κάνει τσακωτούς η βροχή. Και όταν λέμε βροχή, δεν εννοούμε τσιρρ.. τσίρρρ… αλλά κατακλυσμό! Τόση, που όλα τα αυτοκίνητα θα έπρεπε να σέρνουν μια μπαγκαζιέρα με όλα τα συναφή. Κουπιά, σωσίβια, μάσκες, μη σου πω και ψαροντούφεκα! Και τώρα τι γίνεται; Πώς βγαίνουμε από δω μέσα; Όχι τίποτα άλλο, αλλά να έχω βρει να παρκάρω ακριβώς μπροστά από τη βιτρίνα, πράγμα πρωτοφανές και σπάνιο, και ένας τεράστιος χιονάνθρωπος να σκάει ειρωνικά χαμόγελα! (Μπορεί και να μου φάνηκε). Σνιφ, κλάψ, λίγμ, μπουχού.. και δώστου κλάμα και οδυρμός που φτάσαμε στη πηγή και δεν μπορούμε να πιούμε νερό -που λέει ο λόγος-… "Καρδούλες μου θα σταματήσει και θα πάμε.. μη κάνετε έτσι" ..αλλά που να σταματήσει.. Όσο πήγαινε και δυνάμωνε! Φτού! Να πάρει η ευχή! Κάτι τέτοιες στιγμές μέσα στον πανικό, το μυαλό σου, παίρνει είκοσι χιλιάδες στροφές το δευτερόλεπτο.. Να γυρίσω σπίτι; Δεν το ρισκάρω γιατί οι αντοχές στην συνεχόμενη γκρίνια είναι περιορισμένες. Να περιμένω λίγο; Και αν το πάει έτσι κανένα μισάωρο ακόμα; Ξαφνικά κάπου εκεί ανάμεσα φθοράς και αφθαρσίας του νου και θολωμένων τζαμιών, ένα μικρό λαμπάκι πάνω από το κεφάλι ήρθε και άναψε!

"Σταματήστε! Θα παίξουμε τρίλιζα!!" και πριν ακούσω το κλασικό ΟΧΙ με τα αυτιά κατεβασμένα, φρόντισα να προλάβω αυτή τους την αντίδραση λέγοντας.. "Τρίλιζα αυτοκινήτου, όχι ό,τι και ό,τι…" Σιωπή και απορία. Μολύβι τα δάχτυλά μας, και χαρτί η πάχνη στο παρμπρίζ.. Πολύ διασκεδαστικό! Βέβαια, μπορείς να το βελτιώσεις και με ζωγραφική, αριθμητική και με ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!! Η ώρα μας πέρασε ευχάριστα, οι τσιπούρες βρήκαν το δρόμο της επιστροφής και εμείς αργά το βράδυ καμαρώσαμε το στολισμένο μας σπίτι, που με τόσο κόπο καταφέραμε να φτιάξουμε..

Άντε και Καλές Γιορτές να έχουμε…!!!

 

Μαριάννα Τεγογιάννη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Περιμένοντας τον Αϊ Βασίλη

 

 

Η υποχρέωση για ευτυχία με μελαγχολεί...

 

 

 

Η διαφορά μου, το δικαίωμά μου!

 


Τα ουρανοκατέβατα καρότα

 

 


Photo by jennifer donley

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.