Πορτοκαλής ήλιος

Γράφει η Μαριάννα Τεγογιάννη

Απανωτά χαστούκια ήρθαν και με ξύπνησαν από έναν λήθαργο γεμάτο τούνελ, παιχνίδια με λαβύρινθους μόνο με είσοδο -όπως πίστευα-, χωρίς κεριά, χωρίς καν το τσαφ από τον ήχο ενός σπίρτου..

Και ενώ τα βλέφαρά μου άρχισαν να παιχνιδίζουν τρεμοπαίζοντας σε ρυθμούς γεμάτους χρώματα και περίεργες μουσικές, αγνοώντας τις μασκαρεμένες φωνές των παγωμένων ανδρείκελων που σε κάθε άγγιγμά τους, μου μούδιαζαν το μυαλό με τους ακαταλαβίστικους διαλόγους τους, ήρθε μια πορτοκαλή σπίθα να διαπεράσει τη σκοτεινιά και να γλυκάνει τη μαύρη μου τη μοίρα που είχε μπαστακωθεί μήνες τώρα σε κάθε μου σκέψη, μεταμορφώνοντας τα μέχρι πρότινος όνειρά μου στους χειρότερους εφιάλτες μου.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή που ήμουν έτοιμη να ανοίξω επιτέλους τα μάτια και να πάρω το χρυσό, θυμήθηκα την Ονειρένια νεράιδα της κ. Λότη και χαμογέλασα. Αυτό είναι!! Πώς δεν το σκέφτηκα από την αρχή; Αι στο καλό τους οι παλιοεφιάλτες! Εδώ υπάρχει επαγγελματίας γι’ αυτά. Τι δηλαδή; Επειδή το έσκασαν από το κουτί τους θα τα αφήσουμε να κυκλοφορούν ελεύθερα και να ταράζουν τον κόσμο; Κατόπιν ενδοσυναισθηματικής και συναδερφικής επικοινωνίας που είχαμε, πήρε την μαγική της απόχη και τσούπππ.. τα κλειδαμπάρωσε και δεν ξέρω και αν τα έθαψε και πουθενά καλού κακού..

Πάνω στην φούρια της να κάνει το καλό, μαζί με τα παλιοόνειρα, φυλάκισε και εκείνους όσοι τα προκάλεσαν. Εκεί να δεις γέλιο και χαλασμός κόσμου! Μύτες που εξείχαν, πόδια που δεν χώραγαν, χέρια που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να αναρριχηθούν.. Χα! Χα! Μπράβο Ονειρένια! Τέλεια δουλειά το δίχως άλλο!

Πού θέλω να καταλήξω: Ακόμα και όταν η βροχή δυναμώνει, τόσο που τυφλώνει κάθε κύτταρο της πολύτιμης ζωής σου.. Ακόμα και όταν αναγκάζεσαι να κολυμπήσεις για ώρες, μέρες, μήνες σε ωκεανούς ατελείωτους.. Ακόμα και αν πνιγείς από μια σταγόνα νερού, εκεί που νομίζεις ότι θα σε ξεδιψάσει.. Υπάρχει ο Πορτοκαλής Ήλιος που θα σε πιάσει από το χέρι και θα σε τραβήξει στο φώς.. όχι από υποχρέωση αλλά από αγάπη.. Άντε και καλή μου επιστροφή..

 

Μαριάννα Τεγογιάννη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Υπάρχουν πρίγκιπες;

 

 

 

 

Πώς μ' αρέσει αυτός ο ήλιος...

 


Το όνειρο πρέπει να ζει

 


Γράμμα χωρίς αποδέκτη...(;)

 

 

 

Photo by JandeGraaf

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.