Περιμένοντας τον Αϊ Βασίλη

Γράφει η Μαριάννα Τεγογιάννη

Σε λίγο καιρό οι λάμες από το έλκηθρο θα αρχίσουν να ακονίζονται, τα μικρά ξωτικά θα βουρτσίζουν το τρίχωμα τον ταράνδων μέχρι να γυαλίσει, και η στολή του Αϊ Βασίλη θα πάει για σιδέρωμα. Ε, ναι λοιπόν έρχονται Χριστούγεννα! Οι μυρωδιές από τα γλυκά και τα ζαχαρωτά, θα γαργαλίσουν την όσφρησή μας και τα παιδιά όλου του κόσμου, θα πέσουν με τα μούτρα στο γράψιμο.
Θυμάμαι με πόση λαχτάρα περίμενα καρτερικά τον ερχομό εκείνου, που μ’ έκανε μαγικά να πετάω από την χαρά μου, χωρίς να κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι. Γινόμουν αυτόματα, το καλύτερο παιδί, το πιο γλυκό, το πιο υπομονετικό, το πιο.. πιο… πιο… απ’ όλα! Ξημεροβραδιαζόμουν κάτω από τις πολύχρωμες μπάλες, χώνοντας τη μουρίτσα μου, ανάμεσα από τα πράσινα κλαδιά, λες και έψαχνα κάποιο χάρτη κρυμμένου θησαυρού, θαμμένου κάπου στην Καισάρεια. Και ήμουν διατεθειμένη να σκάψω μέχρι εκεί για τον βρω!

Η λίστα μου, δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.. Βιβλία, βιβλία και πάλι βιβλία! Αυτό ήθελα, αυτό ποθούσα κάθε χρόνο. Να χαθώ μέσα στις μυρωδάτες σελίδες, να αγγίξω τους ήρωες, να ταξιδέψω σε χώρες μακρινές, παραμυθένιες, και στο τέλος να αποκοιμηθώ επάνω τους, αφήνοντας πάντα ένα μεγάλο λεκέ από ιδρώτα.
Τι και αν μεγάλωσα; Η ψυχή μου, παραμένει παιδί. Το ίδιο δώρο θα ζητήσω. Με την ίδια λαχτάρα θα τον περιμένω και ας μην έχω τζάκι. Εκείνος έχει τον τρόπο του να τρυπώνει στα σπίτια μας και κυρίως στις καρδιές μας. Αρκεί.. να τα έχουμε αφήσει ξεκλείδωτα..

 

 

Μαριάννα Τεγογιάννη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Γράμμα χωρίς αποδέκτη...(;)

 

 


Συζυγικές συγκρούσεις και παιδί: Επικίνδυνη σχέση. Γράφει η Γεωργία Λάττα.

 


Η ζωή σε χωριό

 

 


1312 χιλιόμετρα

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.