Γράμμα χωρίς αποδέκτη...(;)

Γράφει η Μαριάννα Τεγογιάννη

Βαριές μεταμεσονύχτιες ώρες.. και εγώ ακόμα στριφογυρνώ με μανία λες και έχω πέσει σε δίνη μιας αόρατης θάλασσας με φόβο να πνιγώ.. Μονολογώντας, και ενώ όλοι γύρω μου, χαμογελούν ευτυχισμένοι, περικυκλωμένοι από σύννεφα και όνειρα, κάνω μια σκέψη.. «Στείλε ένα γράμμα»..
«Αλλά σε ποιόν; Σκέψου». Είναι απλό. Ένα γράμμα από μένα για μένα! Ένα γράμμα γεμάτο συναισθήματα, σκόρπιες λέξεις, μυρωδιές, περιπλανήσεις. Ταξιδιάρικο βρε αδερφέ..

Άνοιξα τον υπολογιστή, περιμένοντας καρτερικά να κάνει την εμφάνισή της η γνωστή λευκή σελίδα. Και ύστερα; Ύστερα; Κρίση πανικού! Τίποτα! Ούτε μια τόση δα γραμμούλα.. Λες και σκοτείνιασε ξαφνικά μες στο κατακαλόκαιρο.. Λες και τα αστέρια του ουρανού αποφάσισαν να μη ξυπνήσουν.. Γιατί είναι μερικά πράγματα που δεν τολμάς ούτε στον εαυτό σου να τα εξομολογηθείς. Ακόμα και αν σου χτυπούν την πόρτα, εσύ απλώς τα προσπερνάς. Δεν θέλεις να τα δεχτείς. Ούτε καν να τα αφουγκραστείς. Κλείνεις τα μάτια και σφυράς αδιάφορα. Σα να σε σκουντάει κάποιος ενοχλητικός στο λεωφορείο. «Μα καλά κύριε που πάτε; Δεν βλέπετε μπροστά σας;» Κι όμως είναι κομμάτια σου… Πέρασαν από τη ζωή σου.. Άχ, αυτή η φωνούλα, να μπορούσε να σωπάσει..
Πόσο δύσκολο είναι τελικά να αποδεχτείς τη μοίρα σου, όποια και αν είναι αυτή.. Θα το έλεγα δειλία, αλλά δεν τολμώ. Εσωστρέφεια; Ναι.. αυτό είναι εσωστρέφεια, έτσι, για να χρυσώσω λίγο το χάπι.
Σε δυο ώρες πρέπει να σηκωθώ. Να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο, να συγυρίσω το σπίτι, να βγάλω βόλτα το σκύλο. Να ξαναγίνω η Μαίρη Παναγιωταρά του Κηλαηδόνη.. να ξαναβυθιστώ στις σκέψεις μου, να πω καλημέρα σε μια γνώριμη φιγούρα ρίχνοντας μια τελευταία ματιά στον καθρέπτη λίγο πριν φύγω για τη δουλειά.
Καλημέρα.. Μπα.. σα να μου φάνηκε πως μου 'κλεισε το μάτι..!

 

 

 

Μαριάννα Τεγογιάννη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Υπάρχουν πρίγκιπες;

 

 

 

 

Για δυνατούς λύτες

 


Ποιος φοβάται το νηπιαγωγείο;

 

 

Σκονισμένες στιγμές, ξεχασμένες μνήμες...

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.