Υπάρχουν πρίγκιπες;

Γράφει η Μαριάννα Τεγογιάννη

Πολλές φορές αναρωτιέμαι ποιος και πως είναι ο κόσμος που μας περιβάλλει.. Οφείλω να ομολογήσω πάντως πως έχει διάφορες γεύσεις.. ξινός, πικρός, γλυκός, άνοστος... και ο καθένας μας επιλέγει σαν σε χωνάκι παγωτό.

Κάποτε διαβάζοντας για πρώτη φορά το εξαιρετικό βιβλίο του Σαιντ-Εξυπερύ, πίστεψα στις νεράιδες, στα ξωτικά, στις κακές μάγισσες, στροβιλιζόμενη στο παραμύθι που είχα φτιάξει, με ήρωες της πραγματικής μου ζωής. Όμως δεν μου ήταν αρκετό, κάτι έλειπε. Έλειπε, η μυρωδιά, η αφή. Θεωρούσα πως θα μοσχοβολούσε μέντα το μεταξωτό μου σύννεφο, αλλά αποδείχτηκε πως ήταν ξερή λινάτσα.

Άραγε υπάρχουν πρίγκιπες; Άνθρωποι, μεταξύ ανθρώπων, ξεχωριστοί, έτοιμοι να σε δεχτούν όπως είσαι, που να αγαπάνε αυτό που είσαι, τα ελαττώματα, τα ψεγάδια, τις ιδιοτροπίες σου και να χαμογελούν, όχι από κυνισμό ή ειρωνεία γι' αυτό που τους έτυχε, αλλά από αγάπη, πραγματική και ανιδιοτελή αγάπη;

Υπάρχουν πρίγκιπες που να σε ταξιδεύουν με ένα τους χαμόγελο; Που να μη φοβούνται να τσαλακωθούν, να κλάψουν, να πονέσουν, να μη ζουν συμβατικά; Ο χρόνος θα δείξει..

Φαίνεται πως έτσι και αλλιώς, όλα στη ζωή έχουν γίνει προσφορά και ζήτηση. Ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί, κυρίως όταν τα συναισθήματά σου βγαίνουν στο σφυρί. Πόσα μου έδωσες; Τόσα. Σήμερα θα πάρεις μια οκά αγκαλιά και σαράντα δράμια χάδι. Άντε και πολύ σου είναι... και εσύ κάθεσαι αποσβολωμένος κοιτώντας τις μύτες των παπουτσιών σου, που μα τη πίστη μου καμιά φορά, φαίνονται τεράστιες!!!

Μήπως τελικά οι πρίγκιπες ζούνε μόνο στον αστεροειδή Β612; Ίσως.. ποιος ξέρει...

Προς το παρόν, κρατάω σφικτά την αχνιστή κούπα, γεμάτη τσαγάκι με γεύση μέντα και σιγοτραγουδώ.. Να μ' αγαπάς όσο μπορείς να μ' αγαπάς..

Τον τίτλο του Πρίγκιπα μια φορά, τον είχε κερδίσει ο Παύλος...

 

 

Μαριάννα Τεγογιάννη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Ισορροπία σε κινούμενους κόσμους...

 

 

 

 

Σημείωση : Μην ξεχάσω να ζήσω

 

 

 

Γιατί ο τέλειος άνδρας είναι δυσεύρετος;

 

 

Το επικείμενο φθινόπωρο

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.