Η πολιτεία που δεν είχε Χριστούγεννα (Μέρος 1ο)

Γράφει η Ευρυδίκη Αμανατίδου

Σε αυτή τη μεριά της γης όλες οι μέρες του χρόνου ήταν ίδιες. Ήλιος και βροχή δεν άλλαζαν τη διάθεση των ανθρώπων, γιατί η παγωνιά είχε εγκατασταθεί για τα καλά στην καρδιά τους που είχε μόνιμα βαρυχειμωνιά.

Οι παλιότεροι θυμόντουσαν πως τέτοιες μέρες κάποτε γιόρταζαν τα Χριστούγεννα. Τα παιδιά δεν ήξεραν καν τι σημαίνει αυτή η γιορτή. Εξάλλου όλος ο κόσμος ήταν πολύ απασχολημένος για να τους εξηγήσει. Το βασικό ήταν η επιβίωση και ειδικά με τέτοιο χειμώνα. Τα δέντρα όλο και λιγόστευαν κι ας φημιζόταν άλλοτε η πολιτεία για τα πυκνά πανέμορφα δάση της. Το ξύλο χρειαζόταν για να φτιαχτούν σωρηδόν άχρηστα αντικείμενα που έμπαιναν στις βιτρίνες των καταστημάτων για να αγοραστούν μόνο από όσους διέθεταν ακόμη χρήματα.

 

Η πολιτεία που δεν είχε Χριστούγεννα (Μέρος 2ο)

Γράφει η Ευρυδίκη Αμανατίδου

Όπως κάθε χρόνο, ο άρχοντας της Πολιτείας οργάνωνε μια γιορτή, έτσι για να θυμίσει σε όλους πόσο καλός ήταν και πόσο νοιαζόταν τους ανθρώπους του. Τους μοίραζε και κάτι ψευτοδώρα, ό,τι έμενε απούλητο κι αράχνιαζε στα καταστήματα, και μετά τους έστελνε στο σπίτι τους ανανεώνοντας τις υποσχέσεις του για ευημερία.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.