Καθ' έξιν αποβολές

Καθ' έξιν αποβολές... Ένας εφιάλτης για πολλά ζευγάρια... Υπάρχει έξοδος;

Ίσως από τα πιο δύσκολα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά ο ειδικός της γονιμότητας είναι αυτό των καθ' έξιν αποβολών. Αφορά ζευγάρια τα οποία συλλαμβάνουν κατά κανόνα πολύ εύκολα αλλά μετά από κάποιες ημέρες ή εβδομάδες ελπίδας βιώνουν δυστυχώς επανειλημμένα την "τραγική" απώλειά της. Ο "φαύλος" κύκλος σχηματίζεται πολύ γρήγορα και μέσα σε αυτόν εγκλωβίζονται όνειρα και προσδοκίες ετών συνύπαρξης. Πού έγκειται όμως η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε εμείς οι ειδικοί της γονιμότητας στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών? Η απάντηση είναι ότι οι μηχανισμοί που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα μίας κύησης είναι ιδιαίτερα πολύπλοκοι και συχνά δύσκολα αναγνωρίσιμοι, τα δε ζευγάρια που έχουμε απέναντί μας έχουν ήδη καταπονηθεί πολύ από τις πολλές και επώδυνες εμπειρίες τους.

 

Βιταμίνη D και έμβρυο

Μπορεί τα ζώδια να μην προβλέπουν το πόσο θα ζήσουμε, όμως, ο μήνας της γέννησής μας φαίνεται πως επηρεάζει τη μακροζωία μας.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Oxford κατέληξαν πως η εποχή που έχουμε γεννηθεί καθορίζει ως ένα βαθμό την πνευματική και φυσική μας υγεία και συνεπώς τη διάρκεια της ζωής μας.

 

Ζηλεύουμε!

Γράφει η Ελευθερία Πασσά

Παρατηρούσα τη γυναίκα μου που μόλις έμαθε πως θα γίνει μαμά λες και έβγαλε φτερούγες και θα έκανε χαμηλές πτήσεις γύρω από το φωτιστικό μας στη μέση του σαλονιού! Αν ρωτάτε για εμένα, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου ζητούσε να μιλήσω στην κοιλιά! Πώς μπορείς αλήθεια να μιλήσεις σε κάποιον που δε βλέπεις; Η ίδια όμως το έκανε πολύ συχνά. Μάλιστα έβαζε και μουσική στην κοιλιά! Την έβλεπα να διαβάζει βιβλία για την ανατροφή των παιδιών και έλεγα μέσα μου «μα γιατί χάνει το χρόνο της;»

 

Γόνιμες μέρες : υπολογισμός και συμπτώματα

Κάθε γυναίκα γνωρίζει πως οι γόνιμες μέρες είναι περίπου στη μέση του κύκλου.

Όμως όταν το ζευγάρι αποφασίσει να κάνει παιδί, η σύλληψη δεν μπορεί να γίνει στο περίπου.

Πώς υπολογίζουμε τις γόνιμες μέρες του κύκλου μας; Υπάρχουν συμπτώματα;

 

Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πούμε σε μία έγκυο γυναίκα!

1. Ήταν προγραμματισμένο;
Παίζει στην πραγματικότητα κανένα ρόλο; Άσχετα απο το εάν ήταν προγραμματισμένο να γίνει ή όχι προφανώς μια έγκυος μοιράζεται το χαρούμενο νέο με άλλους, επειδή είναι ευτυχισμένη που θα γίνει μαμά. Το να της κάνει κάποιος αυτή την ερώτηση θα έλεγα οτι δεν έχει καμία απολύτως αξία και είναι αδιάκριτη.
Αντί αυτής της ερώτησης, καλύτερα, κάποιος να πει: Είσαι πολύ τυχερή, τα παιδιά είναι μεγάλη ευτυχία!

 

Περίοδος και εγκυμοσύνη

Γνωρίζουμε όλοι πως όταν μια γυναίκα μείνει έγκυος, παύει να έχει περίοδο. Όμως, μια βόλτα στο διαδίκτυο ή μια κουβέντα με κάποια φίλη, θα μας κάνει να αναρωτηθούμε αν αυτός ο κανόνας ισχύει πάντα.

Πολλές γυναίκες θεωρούν πως ακόμα και αν η περίοδός τους έρθει φυσιολογικά, μπορεί να είναι έγκυες. Συχνά, αρχίζουν να αναζητούν συμπτώματα εγκυμοσύνης, έχοντας πιστέψει πως η περίοδός τους δεν αποκλείει την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα έχουν συχνά συμπτώματα περιόδου, όπως πόνους περιόδου και ελάχιστο καφέ αίμα.

Είναι όμως δυνατό να συνυπάρξει η περίοδος με την εγκυμοσύνη;

 

Page 1 of 2

«StartPrev12NextEnd»
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.